Pukla ljubav između Riberyja i Guardiole

Francuz ne oprašta odlazak Pepu

Pukla ljubav između Riberyja i Guardiole

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna prije desetak dana počeli su pripreme za novu sezonu.

Bavarci u novu sezonu ulaze sa novim trenerom jer je Pep Guardiolna nakon tri godine odlučio napustiti ovaj tim. Trenersku poziciju aktuelnog prvaka Njemačke preuzeo je iskusni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti. 

Ipak, čini se da igrači Bayerna još uvijek nisu Guardioli oprostili što je odlučio otići u Englesku. Poznato je da je Guardiola imao dobar odnos sa Franckom Riberyjem, ali nakon jučerašnje izjave francuskog igrača to više neće biti tako.

"Drago mi je što je Ancelotti došao u Bayern. Sada napokon imam sjajnog trenera kojem mogu vjerovati. Trebao mi je neko poput njega, Juppa Heynckesa ili Ottmara Hitzfelda", rekao je Ribery.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Francuz je jasno dao do znanja šta sada misli o Guardioli s kojim je bio možda u najboljim odnosima od svih igrača bavarske ekipe. Ipak, čini se da su se stvari brzo promijenile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi