Puma šokirana ishodom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Loše vijesti za proizvođača sportske opreme

Puma šokirana ishodom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Neuspjeh reprezentacije Italije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji je šokirao mnoge širom svijeta, a činjenica da Azzurra neće biti na Mundijalu je veliki udarac i za proizvođača sportske opreme Pumu.

Njemačka komapanije se sada našla u velikom problemu jer će na Mundijalu u Rusiji samo dvije reprezentacije nastupati u Puminim dresovima i to Švicarska i Urugvaj. Puma je tako izbubila puno prostora za marketing, pogotovo uzme li se u obzir situacija na prethodnom Mundijalu.

Bitka velikih sportskih "brendova" u klupskom fudbalu se odavno bije između dva giganta, Nikea i Adidasa, međutim kada su reprezentacije u pitanju Puma je u skorijoj prošlosti postala veliki konkurent.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tako je Puma na Mundijalu u Brazilu imala osam "predstavnika", što je bilo neznatno manje od Nikea (10) i Adidasa (9).

Sada je, međutim, situacija potpuno drugačija s obzirom da mnoge Pumine "uzdanice" nisu izborile plasman u Rusiju, a najvažnija je savakako Italija. Pored Azzurra, u Rusiji neće biti još i Čilea, Kameruna, Alžira, Gane i Oboale Slonovače, reprezentacija koje su na prošlom Mundijalu nosile Puminu opremu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi