"Pušim i pijem? Pa šta, nisam jedini"

Nainggolan izostavljen sa spiska Roberta Martineza

"Pušim i pijem? Pa šta, nisam jedini"

Radja Nainggolan poništio je svoju odluku da se povuče iz reprezentacije Belgije, ali je zatražio lično objašnjenje zašto je ostao bez poziva Roberta Martineza, dobro "narezilivši" aktuelnog selektora.

Nainggolan je tvrdio da će se oprostiti od nastupa za državnu selekciju, ali veznjak Rome insistira da ne želi propustiti turnir u Rusiji.

"Razmišljao sam da se pozdravim sa reprezentacijom, ali onda sam razgovarao sa direktorom Monchijem i odlučio da budem ponovo dostupan", rekao je Radja za hln.be.

"Rekao mi je da moram igrati na Svjetskom prvenstvu. I ja bih volio, iako se bojim da su šanse sve manje. Bio bih zaista razočaran kada bih propustio drugo Svjetsko prvenstvo zaredom. Pored Lige šampiona, to je najljepše takmičenje koje postoji."

Fenomenalni veznjak, inače veliki prijatelj Edina Džeke i Miralema Pjanića razočaran je jer ponovo nije dobio poziv belgijskog selektora uz objašnjenje da puši.

"Ja sam igrač koji uvijek daje 120 posto i osoba koja je uvijek dostupna svima. Nisam pobunjenik. Pušim, istina je. Ali jednom me izostavi jer pušim, drugi put jer pijem. Sve je to super, ali ja nisam jedini. Onda je objašnjenje da nisam fokusiran, ili da kasnim. A nikad u životu nisam nijednu minutu zakasnio. Uvijek su me nesportske stvari udaljavale od reprezentacije, a ja nikada nisam skrivao svoj životni stil, niti sam se stidio zbog njega.", brutalno se ispovijedio Nainggolan.

"Ja sam neko ko uvijek kaže šta misli. Moji saigrači znaju da nisam taj koji stvara probleme, iako sada ne mogu protivriječiti treneru. Da sam griješio u taktičkom smislu, to bi mi Martinez trebao reći, ali nakon 13 godina u Italiji mislim da nemam problem sa taktikom. Za reprezentaciju sa odigrao jako dobro u veznom redu, dvije ili tri utakmice. Protiv Francuske sam bio skoro pa odbrambeni igrač, a onda sam postigao gol sa 25 metara. Ponavljam, ako sam pogriješio jer sam zakasnio na sastanak minutu, nije kraj svijeta."

Radja je poentirao udarivši na Martinezovu neprincipijelnost. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Trener kaže da moramo igrati za svoje klubove da bi bili pozvani. Nisam uopće ljut na Tielemansa ili Witsela, oni su dobri igrači, ali govorim o principu. Ako je lopta žuta, ne može odjednom postati crvena. Jednostavno strah me je sebe zateći kako mislim o tome da ću nakon Brazila propustiti još jedno Svjetsko prvenstvo." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi