Puškaš nagrada: Može li žena nadmašiti Messija i Neymara?

U borbi za najbolji gol 2016. godine

Puškaš nagrada: Može li žena nadmašiti Messija i Neymara?

E. Čaušević

FIFA je danas objavila imena deset kandidata koji se takmiče za nagradu Puškaš, odnosno najbolji gol u 2016. godini.

Pažnju sportske javnosti privukla je i jedna fudbalerka koja je uspjela da nađe svoje mjesto među zvijezdama poput Messija i Neymara. Ona je Daniuska Rodriguez, a fenomenalan gol postigla je na meču Venecuele protiv Kolumbije.

Rodriguez je protiv Kolumbije postigla fantastičan gol, te se bukvalno poigrala sa igračicama protivničke ekipe. Za ovih deset kandidata može se glasati do 2. decembra nakon čega će u uži izbor ući tri najbolja gola.

Ljubitelji fudbala pitaju se može li ova fudbalerka napraviti čudo i nadmašiti čak Messija? Kao što svi znamo, u svijetu fudbala je sve moguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi