Pušnik bogato naplatio raskid ugovora sa Hajdukom

Bogatiji za 150.000 KM

Pušnik bogato naplatio raskid ugovora sa Hajdukom

Slovenački trener Marijan Pušnik jučer je raskinuo ugovor s Hajdukom i napustio klub.

Pušnik i Hajduk su sporazumno raskinuli ugovor, ali hrvatski mediji donose vijest da će Slovenac dobro naplatiti svoj prijevremeni odlazak sa Poljuda.

Kako se navodi, Pušniku će biti isplaćeno 580.000 kuna što je otprilike 150.000 KM, a tu odštetu je izglasao nadzorni odbor.

Pušniku će pomenuti iznos biti isplaćen u dvije rate - jedna odmah, a druga sredinom januara 2017. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba istaći da je Marijan Pušnik preuzeo Hajduk pred početak ove sezone, a sa splitskim klubom nije uspio napraviti rezultate kakvi su se očekivali.

Hajduk se u HNL-u nalazi na trećem mjestu sa velikim zaostatkom za prvoplasiranom Rijekom (-11), a klub je sredinom sedmice ispao i iz Kupa Hrvatske što je za Pušnika bila kap koja je prelila čašu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti