Putin: Nismo u posebnim odnosima s FIFA-om

Ruski predsjednik

Putin: Nismo u posebnim odnosima s FIFA-om

Ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je da se Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) na čelu s predsjednikom Seppom Blatterom nalazi pod velikim pritiskom, a sve kako bi Rusiji oduzela organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine.

"Kao što svi znamo FIFA bira novog predsjednika u petak i Blatter ima velike šanse za reizbora. Poznato je da je Švicarac pod velikim pritiskom s ciljem da se oduzme Rusiji organizacija prvenstva svijeta. Znamo njegovu poziciju, ali između Rusije i FIFA ne postoje posebni odnosi", rekao je Putin.

Bez obzira na sve ruski predsjednik je istakao kako sport i politika moraju da ostati odvojeni.

"Sport bi trebalo da ima pozitivne efekte na politiku i da služi kao dijalog za pomirenje. Vjerujem da je to ispravan stav", dodao je Putin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švicarske vlasti su nakon američkog zahtjeva slobode lišile šestoricu funkcionera FIFA-e, a sve se dovodi u vezu s tim da Amerikanci žele omesti organizaciju SP-a 2018. godine kojem je domaćin Rusija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.