Puyol pomogao Guardioli da ukrade Barceloni novo pojačanje?

Dembele ide u Manchester City

Puyol pomogao Guardioli da ukrade Barceloni novo pojačanje?

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola mogao bi se naći na meti navijača Barcelone ukoliko se pisanja medija na Pirinejima ispostave tačnim.

Naime, španski mediji objavili su danas da je Pep Guardiola odlučan da dovede nekoliko novih pojačanja u Manchester City, a među njima je i fudbaler Borussije Dortmund, Ousmane Dembele. Poznato je da se ovaj igrač povezuje sa Barcelonom već nekoliko sedmica, no čini se da će ga Guardiola na kraju "ukrasti" svom bivšem klubu.

Kako prenosi Mundo Deportivo u sve to je uključen i nekadašnji kapiten Blaugrane, Carles Puyol. Navodno, Guadriola i Puyol su uspjeli nagovoriti Dembelea da dođe u Manchester na razgovor, te je ovaj igrač Dotmunda odlučio prekinuti svoj odmor kako bi došao na večeru kod Guardiole.

Barcelona je interes za ovog igrača pokazala prije nekoliko mjeseci, no Katalonci još uvijek nisu poslali ponudu jer Dortmund traži vrtoglavnih 70 miliona eura. Dembele je stigao u njemački klub za svega 15 miliona, a čini se da će ostvariti vrtoglavu zaradu jer je City spreman da za njega plati 70 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi