Qarabag lako do grupne faze, Bordeaux i Ajax se provukli
Foto: EPA

Šehić će ponovo braniti u Evropskoj ligi

Qarabag lako do grupne faze, Bordeaux i Ajax se provukli

Qarabag našeg Ibrahima Šehića će i u narednoj sezoni nastupati u grupnoj fazi Evropske lige.

Prvak Azerbejdžana je u play-offu bio i više nego ubjedljiv protiv Young Boysa, kojeg je u dvomeču savladao ukupnim rezultatom 4:0. Nakon što su prošle sedmice u Bernu slavili sa 1:0, fudbaleri Qarabaga su večeras bili još sigurniji i pobjedom od 3:0 obezbijedili novo učešće u grupnoj fazi drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Young Boys je već u 4. minuti ostao s igračem manje, jer je Von Bergen skrivio jedanaesterac i zaradio isključenje. Almeida je bio siguran i pogodio za 1:0, a dva preostala gola djela su Reynalda iz 43. i Ismayilova iz 61. minute. 

Ibrahim Šehić je i ovoga puta bio nesavladiv za protivničke napadače, a na golu pobjedničkog tima proveo je svih 90 minuta.

U prvoj utakmici današnjeg programa, Kairat Almaty je sa 2:1 slavio protiv Bordeauxa, koji je ipak prošao dalje zahvaljujući golu u gostima. Yambere je autogolom već u prvoj minuti doveo svoj tim u probleme, da bi prava panika nastala u 66. minuti kada je Kuat pogodio za 2:0. Gosti iz Francuske su se na kraju ipak spasili blamaže, jer su preko Crivellija u 77. minuti smanjili na 2:1 i osigurali prolaz u grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od Evrope se večeras oprostio i makedonski Rabotnički, koji je u Kazanu izgubio 1:0 od domaćeg Rubina. Gol odluke postigao je Carlos u 35. minuti susreta.

I slavni Ajax je bio blizu eliminacije, ali je na kraju ipak uspio proslaviti prolaz. Amsterdamski velikan je u Češku stigao s prednošću od 1:0, a domaći Jablonec je propustio veliku priliku da napravi iznenađenje. Imali su Česi priliku anulirati Ajaxovu prednost iz prvog susreta, ali je Gregus u 58. minuti promašio jedanaesterac. Iako su gosti od tog trenutka igrali s igračem manje, izdržali su pritisak domaćih i plasirali se u Evropsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.