Qarabag sve bliže tituli, Šehić 457 minuta nesavladan

Qarabag sve bliže tituli, Šehić 457 minuta nesavladan

A. Beganović

U okviru 29. kola azerbejdžanskog fudbalskog prvenstva Qarabag našeg Ibrahima Šehića s 2:0 je na gostovanju savladao AZAL, čije boje brani bh. napadač Nedo Turković.

Fudbaleri Qarabaga nastavili su koračati ka titulu. Danas su sa 2:0 savladali AZAL, što im je šesta uzastopna pobjeda u prvenstvu.

Šehić je ponovo bio na visini zadatka i treba naglasiti da je nekadašnji golman Željezničara i potencijalni bh. reprezentativac u prvenstvu 457 minuta nesavladan. Inače, strijelci za Qarabag u današnjoj pobjedi bili su Reynaldo i Richard.

U preostala dva susreta današnjeg programa 29. kola Ravan i Sumqayrt su podijelili bodove (1:1), dok je Khazar s minimalnih 1:0 savladao Qabalu.

Qarabag se nalazi na čelu tabele sa 64 boda, Neftči je drugi sa 13 bodova manje i utakmicom manje, dok je AZAL osmi sa 26 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.