Qarabag želi ispisati historiju
Foto: EPA

Ibrahim Šehić juri grupnu fazu Lige prvaka

Qarabag želi ispisati historiju

Azerbejdžanski prvak Qarabag čiji je nezamjenjivi član Ibrahim Šehić ne samo da nikad nije igrao Ligu evropskih prvaka već nikad nije bio ni u play offu

Ove sezone to im je pošlo za rukom, a historijski uspjeh i plasman u grupnu fazu pokušat će obezbijediti u dva susreta s Kopenhagenom. Prvi meč igra se večeras od 18 sati.

U prethodnim duelima, Kopenhagen je 1998. u dva meča, a u sklopu pretkola Kupa pobjednika kupova, deklasirao Karabag ukupnim rezultatom 10:0.

Šehićev tim prethodne je sezone izborio, treći put zaredom, grupnu fazu Evropske lige, nakon što je bio eliminiran u trećim pretkolima Lige prvaka. Titula iz prethodne sezone mu je peta uzastopna u Azerbejdžanu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U posljednjih osam domaćih evropskih utakmica, Qarabag je doživio tek jedan poraz, od Fiorentine 1:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi