Quagliarella: Nisam mogao uživati u Juventusu

Životna drama italijanskog napadača

Quagliarella: Nisam mogao uživati u Juventusu

E. Čaušević

Iskusni italijanski fudbaler Pabio Quagliarella ponovo se prisjetio drame kroz koju je prolazio skoro deset godina.

Quagliarella je početkom godine otkrio da je više od devet godina morao da krije u kakvim je problemima, te šta je pravi razlog zbog čega je morao napustiti Napoli i preći u Juventus. U Napulju je bio izdajnik, ali kada je otkrio kroz šta je sve prošao svi su mu oprostili. 

Naime, Quagliarellu je proganjao policajac iz Napulja koji je vodio njegov slučaj kada je ovaj fudbaler prijavio da dobija prijetlje smrću. Na kraju se ispostavilo da je upravo taj policajac čovjek koji stoji iza svega. Kada je konačno došao pred lice pravde Quagliarella je ponovo počeo da normalno živi, te je priznao javnosti kakvu dramu je vodio godinama.

"Ne možete ga nazvati čovjekom koji me proganjao, pa on je pokušao da mi uništi život. Niko ne može da nadoknadi štetu koja je načinjena meni i mojoj porodici, to je nešto što se ne može oprostiti. Da sada dođe i klekne na koljena i moli za oproštaj samo bih ga ignorisao. I ovako nije dobio nikakvu kaznu, slobodno se šeta Napuljem. To je sramota", rekao je Quagliarella, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam mogao da uživam u Juventusu jer su govorili da sam izdao cijeli Napulj. U Juventusu sam bio na vrhuncu, ali me uvijek nešto zaustavljalo da ostvarim i postignem još više. Na kraju nisam zaslužio da se ponašaju tako prema meni. Kada sam odbio da napustim klub Antonio Conte mi je poručio da sam sada na dnu liste igrača na koje će računati. Zaista nisam sve to zaslužio".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi