Quaresma novi član Bešiktaša

Portugalac u četvrtom inostranom klubu

Quaresma novi član Bešiktaša

Nakon neuspješnih epizoda u Barceloni, Interu i Chelseaju, portugalski desnokrilni napadač Ricardo Quaresma se odlučio za četvrtu inostranu destinaciju.

Dosadašnji član Intera je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 7.3 miliona eura s turskim Bešiktašem, koji je prethodnu sezonu u turskom prvenstvu okončao na, za njih, veoma lošem četvrtom mjestu. Prije nekoliko dana Bešiktaš je za novog trenera imenovao Bernda Schustera.

Quaresma je prije nekoliko godina iz Sportinga prešao u Barcelonu, ali nakon što se nije najbolje snašao prešao je u Porto. Odličnim igrama u dresu Porta ponovo je privukao pažnju velikih klubova na sebe, a prije dvije godine je za 18.6 miliona eura prešao u Inter. Jednu polusezonu je proveo na posudbi u Chelseaju, a sada se odlučio na odlazak u Bešiktaš.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti