Quaresmina čarolija u Napulju, Porto izbacio Napoli

Odigran revanš susret osmine finala Evropske lige

Quaresmina čarolija u Napulju, Porto izbacio Napoli

Napoli je večeras na svom terenu u okviru osmine finala Evropske lige u revanš susretu ugostio Porto. Susret je završen rezultatom 2:2. 

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Mertens je primio loptu i šutirao, ali je njegov udarac otišao pored gola. Nastavio je domaćin sa napadima, a priliku je u 14. minuti susreta imao Henrique, ali je njegov udarac bio neprecizan. 

Napoli je zaprijetio u 17. minuti susreta preko Higuaina, ali ni Argentinac nije bio precizan. Domaćin je do vodstva došao u 21. minuti susreta, a strijelac je bio Goran Pandev. Napoli je i nakon gola nastavio sa napadima. Odličan udarac Mertensa sjajno je odbranio Fabiano u 32. minuti susreta. 

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je opet Mertens. Ostalo je nakon 45 minuta igre 1:0 za ekipu iz Napulja. 

U nastavku susreta prvu priliku imao je domaćin, ali je udarac Ghoulama u 52. minuti susreta bio neprecizan. U 59. minuti susreta zaprijetio je Higuain, ali njegov udarac nije bio precizan. Gosti do izjednačenja dolaze u 69. minuti susreta, a strijelac je Nabil Ghilas. 

Samo dvije minute kasnije nova prilika za Portugalce. Sam je pred Reinu izašao Defour, ali njegov udarac zaustavila je stativa. Gosti do potpunog preokreta dolaze u 76. minuti susreta. Ricardo Quaresma je prelijepim golom srušio nade Napolija u večerašnjem susretu. Do kraja utakmice Napoli je uspio samo smanjiti rezultat, a strijelac je bio Zapata. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti