Rade Krunić na meti Napolija

Bh. reprezentativac pred velikim transferom?

Rade Krunić na meti Napolija

E. Škorić

Novopečeni bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić mogao bi napraviti veliki transfer već na kraju sezone.

Krunić je trenutno u Empoliju s kojim je na korak od ostanka u ligi, a kako je zaigrao u dresu bh. reprezentacije i to se dobro pokazao, može se reći da je ovo sezona za pamćenje kada je u pitanju ovaj veznjak.

Međutim, postoji velika mogućnost da napusti Empoli u ljetnom prelaznom roku i da napravi veliki korak u karijeri. 

Navodno se Napoli raspitivao za Krunića i namjerava ga dovesti, a poznato je da u Napoliju imaju izuzetno dobar njuh za potencijalno dobre nogometaše i to samo po sebi dovoljno govori o Krunićevom kvalitetu.

Trener Napolitanaca Maurizio Sarri već je razgovarao s trenerom Empolija i morat će biti konkretan i brz, pošto se za Krunića zanima još nekoliko velikih italijanskih ekipa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesettrogodišnji krilni igrač rođen je u Foči, gdje je počeo karijeru, a igrao je kasnije u Donjem Sremu, Borcu iz Čačka. U Empoliju je od 2015. godine i za ovaj tim je u 31 meču postigao i jedan gol. U ovoj sezoni je odigrao 28 mečeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi