Radna dozvola i menadžeri problem u realizaciji transfera

Middlesbrough želi Vršajevića, ali ...

Radna dozvola i menadžeri problem u realizaciji transfera

D. Kurbegović

Nastavlja se saga kada je u pitanju odlazak reprezentativca naše zemlje Avdije Vršajevića u redove engleskog Middlesbrougha.

Iako su jučer brojni mediji u Hrvatskoj i Engleskoj prenijeli informaciju da je 28-godišnji Vršajević prošao medicinske preglede ta informacije nije tačna.  Engleski klub i dalje želi desnog beka Hajduka, no veliki problem predstavlja radna dozvola budući da Vršajević nema dovoljno nastupa za reprezentaciju.

Kako piše engleski www.gazette.live.co.uk Vršajević je dosad skupio 14 nastupa za reprezentaciju BiH, te mu fali još jedan nastup kako bi dobio radnu dozvolu. Middlesbrough će se žaliti po ovom pitanju, a sličan problem oko dozvole imao je i Muhamed Bešić, koji je nedavno prešao u Everton.

Još jedna otežavajuća okolnost vezana za transfer bivšeg igrača Toška, Željezničara, Čelika, Sparte iz Praga, Kladna i Tatran Prešova je prema pisanju www.gazette.live.co.uk što se engleskom klubu javljaju raznorazni menadžeri koji uvjeravaju da su oni zastupnici igrača Hajduka, te da im pripada dio transfera.

Šta će na kraju biti od ovog transfera trebalo bi se znati u veoma brzom vremenskom periodu. Splitski Hajduk želi zaraditi nešto na Vršajeviću, koji isto tako ima veliku želju igrati u Engleskoj.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.