Radomir Antić preuzima francuski Marseille?

Srbijanski trener traži posao

Radomir Antić preuzima francuski Marseille?

Srbijanski trener Radomir Antić napustio je kormilo kineskog drugoligaša Hebeija, objavio je klub na svojoj službenoj stranici.

Antić je nakon serije loših rezultata odlučio sporazumno raskinuti ugovor sa kineskim klubom, a nova destinacija u njegovoj trenerskoj karijeri mogao bi biti Marseille.

Kako prenose francuski mediji, Antić je istakao kandidaturu za upražnjeno trenersko mjesto i navodno među kandidatima za nasljednika Marcela Bielse je i popularni Dragan Stojković Piksi. 

Antić je tokom trenerske karijere imao priliku voditi Partizan, Zaragozu, Atletico Madrid, Real Oviedo, Real Madrid, Barcelonu, Celtu Vigo, te kineske klubove Luneng i Hebei. Također, vodio je i reprezentaciju Srbije s kojom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.