Radomlje bolje od Drave, Hajrić junak pobjede

Derbi susret 5. kola

Radomlje bolje od Drave, Hajrić junak pobjede

S. Mlaćo

NK Radomlje, koje sa klupe predvodi bh. stručnjak Nermin Bašić, u derbi susretu 5. kola Druge lige Slovenije savladalo Dravu sa 3:2.

Publika je mogla vidjeti veoma efikasan meč u kojem nije nedostajalo uzbuđenja. Domaći su poveli preko Cerara u 9. minuti, a u 23. nekadašnji juniorski reprezentativac BiH Anel Hajrić pogađa za 2:0.

Gosti u 63. minuti ostaju bez Sporna, koji je zaradio direktan crveni karton, međutim vraćaju se u meč. Prvo Peteka u 70. smanjuje na 2:1, a zatim Vezjak samo tri minute kasnije vraća stvari na početak.

Ipak, u 78. minuti svojim drugim pogotkom Hajrić donosi Radomlju tri vrijedna boda. Radomlje se nakon pet odigranih kola nalazi na četvrtom mjestu  sa deset osvojenih bodova koliko ima i Drava, a prva je Mura sa 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi