Raffael presudio Stuttgartu
Foto: EPA

Borussia (M) slavila

Raffael presudio Stuttgartu

U prvoj utakmici 5. kola njemačkog šampionata sastali su se Borussia Mönchengladbach i Stuttgart. 

Više razloga za slavlje na kraju je imala Borussia Mönchengladbach koja je slavila rezultatom 2:0, a prvi gol na ovom meču viđen je tek u drugom dijelu.

Igrala se 57. minuta kada je Raffael nakon asistencije Elvedija matirao Zielera za vodstvo od 1:0, da bi potom u 74. minuti domaći udvostručili prednost. I ovoga puta u strijelce se upisao Raffael nakon što je realizirao najstrožiju kaznu. 

Borussia Mönchengladbach je tako stigla do druge ovosezonske pobjede i trenutno zauzima šestu poziciju, dok je Stuttgart na desetom mjestu. 

Bundesliga, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Mönchengladbach - Stuttgart 2:0

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi