Raiola potezima nervira Milan
Foto: EPA

Velika drama zbog Donnarumme

Raiola potezima nervira Milan

M. Šljivak

Mladi golman Gianluigi Donnarumma još uvijek nije donio konačno odluku o daljoj karijeri.

Čuvar mreže Milana na stolu ima veliki broj ponuda od evropskih velikana, ali ga i Rossoneri žele zadržati u svojim redovima.

Sve konce u karijeri 18-godišnjeg golmana drži poznati menadžer Mino Raiola, koji rukovodstvo ekipe sa San Sira nervira potezima koje čini.

Proteklog vikenda je ponovo na zanimljiv način dizao cijenu svom klijentu i to što je, prema riječima ljudi iz Milana, kupio tekstove u poznatim italijanskim medijima.

Tako je u poznatim listovima osvanula informacija kako Donnarummu želi dovesti ekipa Napolija i da je ponuda već poslana, a navodno je ove tekstove naručio upravo Raiola, kako bi povećao cijenu za sjajnog golmana.

Pregovori Rossonera s ovim golmanom oko novog ugovora još traju. Oni mu nude platu od 3.5 miliona eura po sezoni, a Raiola traži pet miliona.

Sigurno je da bi u nekim drugim evropskim klubovima zarađivao mnogo više i vjerovatno Raiola ima u planu da što više zaradi na potencijalnom transferu.

S Donnarummom su se najviše povezivali Manchester United i Manchester City, koji su spremni izdvojiti lude cifre za talentovanog golmana.

Slavnom menadžeru sasvim sigurno ne bi bio problem da ga proda ovim timovima, a poznato je da on sklapa sjajne poslove, pa je tako od transfera Paula Pogbe u United prošlog ljeta, strpao u džep gotovo 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nova zlatna koka je sasvim sigurno Donnarumma, kojem aktuelni ugovor s Milanom vrijedi do ljeta naredne godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi