Rajevac preuzeo reprezentaciju Tajlanda
Foto: EPA

Srbijanski stručnjak

Rajevac preuzeo reprezentaciju Tajlanda

Za novog selektora fudbalske reprezentacije Tajlanda danas je imenovan srbijanski stručnjak Milovan Rajevac. 

U konkursu koji je trajao mjesec dana Rajevac je, kako prenose inostrani mediji, izabran ispred Carlosa Dunge i Franka Rijkaarda, a u ovom trenutku nije poznato na koji period je potpisao ugovor. 

Rajevac je u prošlosti imao priliku voditi nekoliko reprezentacija. Najveći uspjeh je imao sa Ganom koju je odveo do četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a poznato je također i da je bio kandidat za klupu BiH kada je s pozicije selektora odstupio Safet Sušić. 

U trenerskoj karijeri je, za one koji ne znaju, još vodio Rudar iz Velenja, Borac, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Al Ahli, te reprezentacije Katara i Alžira.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tajland inače u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ima samo jedan bod u sedam utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi