Rajevac preuzima Crvenu zvezdu

Bivši kandidat za selektora BiH

Rajevac preuzima Crvenu zvezdu

Rukovodstvo Crvene zvezde vrijedno radi na pronalasku novog trenera, nakon što je kormilo beogradskog kluba napustio Nenad Lalatović. 

Srbijanski mediji su objavili da je glavni kandidat za upražnjeno mjesto Milovan Rajevac, 61-godišnji srbijanski stručnjak, koji je već potvrdio da je kontaktiran od strane kluba.

"Imali smo kontakte još prije deset dana i za sada nema nikakvih novosti. Informišem se iz medija i vidim da se dosta stvari mijenja. Normalno da imam želju da se vratim, Crvena zvezda je veliki izazov", kazao je Rajevac i dodao:

"Odluka je na ljudima iz kluba i sve je otvoreno. Profesionalac sam, nemam klub i želim da radim. Spreman sam da vodim Crvenu zvezdu", zaključio je Rajevac, koji je i kao igrač nastupao za tim sa Marakane.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri Rajevac je zabilježio sa reprezentacijom Gane, kada je došao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Rajevac je nedavno bio i jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.