Rakitić: Možemo dobiti Real i bez Neymara
Foto: EPA

Optimizam u Barceloni

Rakitić: Možemo dobiti Real i bez Neymara

Ispadanje od Juventusa u Ligi prvaka nije poremetilo atmosferu u taboru Barcelone pred nadolazeći El Clasico.

Iako će katalonski klub u nedjeljnom derbiju sa Realom biti lišen usluga suspendiranog Neymara, Ivan Rakitić je svjestan važnosti utakmice i najavljuje da Barcelona ima kvalitet da ostvari pobjedu i bez Brazilca. 

"Nema potrebe ponavljati koliko nam je važna utakmica. To što je Neymar suspendovan nije dobro za nas, ali šta je tu je. Znamo u kakvoj smo situaciji i moramo ih stisnuti", kazao je Rakitić, pa dodao: 

"Već smo ranije pokazali da možemo igrati bez Neymara. Bilo bi, naravno, lakše s njim jer je on među dva, tri najbolja igrača na svijetu, međutim imamo samopouzdanja i jaku momčad. Želimo Nemyaru pokazati da možemo i bez njega, a nadamo se da ćemo pobijediti za njega." 

Barcelona na tabeli ima trenutno tri boda manje od Reala. 

"Za nas je računica jasna, moramo pobijediti. U zadnjih nekoliko godina smo igrali dobro na Santiago Bernabeu i to želimo ponoviti. Naravno da je sezona mogla biti bolja, ali izgubili smo bodove gdje nismo trebali. Takav je nogomet", podvukao je Rakitić. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

El Clasico će biti odigran u nedjelju s početkom u 20:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi