Rakitić: Ne bojim  se konkurencije u Realu

Sjajna sezona iza hrvatskog reprezentativca

Rakitić: Ne bojim se konkurencije u Realu

Hrvatski reprezentativac i član Seville Ivan Rakitić u intervjuu za njemački magazin Kicker govorio je o sezoni na izmaku u kojoj je pružao sjajne partije. 

"Osjeća se nervoza u gradu, uzbuđenje. U finalu nema favorita. Dobro, Benfica ima možda malo više iskustva", osvrnuo se Rakitić na predstojeću utakmicu finala Evropske lige protiv Benfice u Torinu. 

Rakitić je sjajnim igrama u dresu Seville zaslužio kapitensku traku. Odigrao je 55 utakmica u svi takmičenjima, postigao 15 golova i podijelio čak 19 asistencija. 

"Osjećam da me igrači poštuju, a vjerujte mi da je poštovanje uzajamno. Sevilla je mlada ekipa, gladna trofeja i dolazak ovdje je nešto najbolje što mi se dogodilo u životu". 

"Rakitić koji je igrao u Schalkeu ima vrlo malo sličnosti s ovim Rakitićem iz Seville. Sazrio sam kao ličnost, kao igrač, postao sam otac. Ukratko, život mi se promijenio", kaže hrvatski reprezentativac. 

Ivan Rakitić sa Sevillom ima ugovor do ljeta 2015. godine, ali je španski sportski list AS juče robjavio vijest da je Ivan Rakitić već dogovorio prelazak u Real Madrid za 40 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Idemo korak po korak. Nakon finala Evropske lige čeka me SP u Brazilu, a nakon toga ćemo vidjeti. Meni je cilj Liga prvaka iduće sezone". 

"Ne bojim se konkurencije u Realu, veliki je izazov takmičiti se s najboljima. Svako mora znati što je za njega najbolje", zaključio je Ivan Rakitić. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.