Rakitić: Nije lako igrati sa Messijem, Suarezom i Neymarom

Hrvatski reprezentativac

Rakitić: Nije lako igrati sa Messijem, Suarezom i Neymarom

Ivan Rakitić i Barcelona sa trostrukom krunom "u arhivi" spremaju se za novu sezonu u španskoj Primeri i nove izazove.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić sa priprema Barcelone u SAD-u poručuje kako nije lako raditi sa Messijem, Neymarom i Suarezom, iako se tako čini. 

"Uživam igrati s Messijem, Suarezom i Neymarom, ali glupost je tvrditi kako je lako igrati s njima trojicom. Oni su na drugoj razini i zaslužili su da igramo za njih. Treba biti spreman raditi za njih, i da moram istrčati 5.000 kilometara kako bi neko od njih doživio svoj trenutak, učinio bih to", kazao je Rakitić u razgovoru za Marcu, te dodao:

"Život je lakši kada imate Messija. Svi bi ga htjeli, ali naš je i moramo ga paziti. On može ono što niko drugi ne može, a sjajno bi bilo da ga učinimo još bolji".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakitić je svojim prošlosezonskim predstavama u dresu Barcelone skrenuo pažnju Arsenala i Manchester Cityja, ali su ponude nakon razgovora sa čelnicima španskog kluba glatko odbijene. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.