Rakitić potpisao ugovor sa Barcelonom

El Mundo Deportivo javio

Rakitić potpisao ugovor sa Barcelonom

Ivan Rakitić potpisao je sinoć (ponedjeljak) ugovor sa Barcelonom, javlja ugledni Mundo Deportivo. O ovom transferu se u posljednje vrijeme mnogo špekulisalo, a sada je zvanično da će Rakitić od naredne sezone biti član katalonskog kluba.

Barcelona će za usluge hrvatskog reprezentativca Sevilli platiti 19 miliona eura plus Denisa Suareza iz svog B sastava. Barcelona je prvobitno nudila 12 miliona plus Ibrahima Affelaya ili Cristiana Tella, ali je Sevilla tražila 20. Na kraju su pronašli su kompromisno rješenje i dogovorili transfer. Rakitić inače vrijedi mnogo više ali mu je ostalo samo godinu dana ugovora sa Sevillom tako da se može reći da su u ovom klubu vrlo dobro poslovali.

Rakitiću je preostalo samo da prođe liječničke preglede što bi trebala biti formalnost. Ugovor je, inače, potpisan u Brazilu. Ovaj transfer znači još jednu stvar: Fabregas će, definitivno, napustiti Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.