Ramires se vraća u Evropu

Brazilac napušta Kinu

Ramires se vraća u Evropu

M. Šljivak

Brazilski veznjak Ramires vratiće se u Evropu u januarskom prelaznom roku.

Ovaj 30-godišnji fudbaler je u zimu prošle godine odlučio da napusti ekipu Chelseaja i potpisao je ugovor sa kineskim Jiangsu Suningom u transferu vrijednom 25 miliona funti.

Dvije godine kasnije Brazilac je odlučio da se vrati u Evropu. Nova destinacija biće ekipa Intera, koja će tako dobiti veliko pojačanje u veznom redu.

Dolazak iz kineskog kluba među  Nerazzurre nije nikakvo iznenađenje. Vlasnik Intera je kompanija Suning i ovaj transfer u januaru je i očekivan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ramires je na Stamford Bridgeu proveo sjajnih pet i po godina. Odigrao je 160 utakmica za Chelsea i važio je za standardnog prvotimca, ali je iznenada otišao u Kinu.

Pored Chelseaja i i Jiangsua, Ramires je u karijeri još n astupao za Benficu, Cruzeiro i Joinville, gdje je i počeo karijeru.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi