Ramos nakon isključenja: Kasnio sam, ali nije bilo kontakta
Foto: EPA

Nakon što mu je sudija pokazao crveni karton u 77. minuti

Ramos nakon isključenja: Kasnio sam, ali nije bilo kontakta

Sergio Ramos smatra da nije zaslužio crveni karton u sinoćnjem porazu njegovog Real Madrida od Barcelone rezultatom 2:3 na Santiago Bernabeu.

Kapiten Reala vjeruje da njegov prekršaj nad Messijem nije bio toliko grub da bi mu zbog njega sudija pokazao direktan crveni karton.

Španski reprezentativac je isključen u 77. minuti nakon što je, sa obje noge, startovao na Messija. Ipak, on smatra da mu je crveni karton prestrogo dodijeljen, kao i da nije imo namjeru povrijediti sjajnog Argentinca.

"Crveni karton je bio previše. Nisam želio nikoga povrijediti. Prema mom mišljenju, start je bio za žuti karton, a ne za crveni. Kasnio sam, ali nije bilo kontakta", izjavio je Ramos za novinare nakon susreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U Barceloni imaju drugačije razumijevanje igre, oni uvijek pričaju o sudijama. Ali mi to nećemo raditi, to nije u našem stilu. Pique uvijek priča o suđenju. Možda je nekad to i bolje, ali ne želim započinjati nikakve kontraverze", dodao je Ramos na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi