Ramos: Real je uvijek gladan trofeja

Kapiten Madriđana poručio

Ramos: Real je uvijek gladan trofeja

D. Vejo

U maniru pravih vođa na terenu, štoper Reala Sergio Ramos predvodio je svoj tim do finala Lige prvaka.

Galaktikosi su sinoć poraženi na Vicente Calderonu od Atletica (2:1), ali su i uprkos toj činjenici osigurali plasman u veliko finale koje je treće za Madriđanje u posljednje četiri sezone, a ukupno 15. do sada.

"Niko nije rekao da će biti lako, ali smo na kraju ostvarili cilj. Nismo pali ni kada smo gubili 2:0, izdržali smo pritisak, postigli gol i kasnije dominirali. Mnogi su pričali kako je ovo duel siromašnog ili bogatog kluba, ali nije tako. Skromnost ili imaš ili nemaš", izjavio je štoper Reala, Sergio Ramos.

Defanzivac Reala, o Juventusu je imao samo riječi hvale, ali je dodao i to kako njegovi saigrači i on imaju samo jedan cilj.

"Svi smo srećni zbog činjenice da igramo treće finale Lige prvaka u svega četiri godine. Mi smo uvijek gladni i željni trofeja. Sada nas čeka posljednja prepreka, Juventus. Znamo s kakvim protivnikom imamo posla. Biće to prava fudbalska poslastica u Cardiffu. Neće biti lako, šanse su 50:50", dodaje defanzivac Madriđana.

Finale Lige prvaka između Reala i Juventusa igra se trećeg juna, a do tada Zinedine Zidane i njegovi izabranici moraju razmišljati o Primeri i borbi za trofej.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi