Ramos zabijao, Ronaldo promašivao

Real bolji od Malage

Ramos zabijao, Ronaldo promašivao

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida savladali su Malagu s 2:1 u 19. kolu španske Primere.

Real Madrid je nedavno izgubio od Seville u prvenstvu i tako je završena nevjerovatna serija od 40 mečeva bez poraza. Ubrzo nakon toga uslijedio je i poraz od Celte u Kupu Kralja.

Međutim, tim Zinedinea Zidanea je domaći meč s Malagom iskoristio da se vrati na pobjedničke staze. No, ko zna kako bi se meč završio da Real nije imao raspoloženog Sergija Ramosa.

Iskusni stoper je postigao gol u 35. minuti, a potom i u 43. minuti i oba puta na ubačaj Tonija Kroosa. Ramos trenutno ima 79 golova u karijeri i to je stvarno nevjerovatna brojka za jednog stopera.

Malaga je preko Jaunpija smanjila u 63. minuti na 2:1, ali nije uspjela da priredi novo razočarenje igračima i navijačima Reala. Inače, ovo je četvrti uzastopni poraz Malage u Primeri.

Današnji meč obilježilo je i nekoliko velikih promašaja Cristiana Ronalda, koji nije nikako uspijevao da savlada raspoloženog Kamenog.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon nepotpunog 19. kola, Real ima 43 boda i nalazi se na prvom mjestu, Sevilla ima 39 bodova, a Barcelona 38. Malaga je tek 13. sa 21 bodom.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi