Ramosu novi ugovor u Realu
Foto: EPA

Novi ugovor Ramosu

Ramosu novi ugovor u Realu

M. Šljivak

Sergio Ramos dobiće novi ugovor u Real Madridu.

Prije nekoliko mjeseci, predsjednik Reala Florentino Perez, odbio je dati poboljšani ugovor Ramosu.

Njegovo nezadovoljstvo u Madridu pokušao je iskoristiti Manchester United. Slali su nekoliko ponuda za iskusnog defanzivca, ali je Real odbio sve pokušaje s Old Trafforda.

S razlogom čini se. Marca navodi kako je kraljevski klub novom kapitenu kluba odlučio povećati primanja, te će on uskoro potpisati novi ugovor.

Ramos je profesionalnu karijeru započeo u Sevilli, gdje se je odmah ustalio na poziciji stopera. Odigrao je 49 utakmica i postigao tri gola, a onda je njegov potencijal prepoznao Real Madrid.

Doveden je kao prvi španjolski igrač od strane Fiorentina Pereza, za vrijeme njegovog prvog mandata, a plaćen je 27 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da Perez nije uzalud bacio novac u vjetar, Ramos je dokazao već u prvoj sezoni kada se sjanim igrama ustalio u prvoj momčadi kraljevskog kluba. Tad ,vjerovatno, niko nije vjerovao da će Ramos postati jedan od neizostavnih igrača ovog kluba.

Na Santiago Bernabeu je već 10 sezona, a ostati će i 11 sezonu. U tom periodu nastupio je 445 puta, te postigao 55 golova. Na klupskom planu je osvojio je sve što se da osvojiti, dok vrijedi napomenuti da je tri sezone uzastopno izabran za najboljeg defanzivca La Lige.

Ni u nacionalnom dresu mu ne nedostaje uspjeha. Za Furiju nastupa već 10 godina, odigrao je 128 utakmica, a mrežu tresao 10 puta. Bio je prvak svijeta sa Španjolskom, a trenutačno je i dvostruki prvak Europe. 


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti