Ranieri baš zabrinut zbog svega što radi PSG
Foto: EPA

Upropaštava li se Liga 1?

Ranieri baš zabrinut zbog svega što radi PSG

E. Škorić

Trener Leicestera Claudio Ranieri smatra da je bila nesreća to što je dobio otkaz u Leicesteru, a dotakao se i francuskog prvenstva, te snage PSG-a.

Ranieri je prošle godine senzacionalno odveo Leicester do naslova prvaka Engleske, ali je ubrzo nakon toga smijenjen. Sada je trener Nantesa, koji nastupa u Ligi 1, gdje za rivala ima nikad jači PSG.

"Nantes? To je teško iskustvo, ali cilj nam je ostati u ligi. Imamo problem s efikasnošću, iako nisam zabrinut. No, moramo da se poboljšamo. Dobro su me svi prihvatili, od medija do navijača. Možda očekuju još jedno čudo?! Moram onda naporno raditi, a treba mi i sreća", rekao je Ranieri, pa je dodao:

"PSG? Sa svim tim novim i velikim pojačanjima dobili su veću pažnju, stadioni su puni i to je sjajna stvar, ali novac koji ulažete ne daje vam sigurnost da ćete osvojiti nešto, ali vas drži visoko. Monopol? Postoji rizik od toga da će Liga 1 dugoročno postati nezanimljiva".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kada govorimo o Leicesteru, to je bilo na krakto. Divno je bilo sanjati. Sjećam se i lijepih priča s Veronom i Cagliarijem. To je bila uzbudljiva godina, bili smo puni euforije. Moj otkaz? To je kao kada stradate u nesreći i nikako da se sjetite šta se dogodilo. Imam svoju filozofiju - uvijek sam pozitivan. Zahvaljujem Bogu što mi je darovao da osvojim jednu od najtežih liga na svijetu i sada je sve odlično", zaključio je slavni italijanski trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi