Ranieri na novom i neočekivanom poslu
Foto: EPA

Dobio ponudu Nice

Ranieri na novom i neočekivanom poslu

M. Šljivak

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri vratiće se trenerskom poslu u narednoj sezoni.

Tvorac čuda zvanog Leicester, dobio je otkaz u februaru i od tada je na odmoru. Imao je 65-godišnji Italijan mnoštvo ponuda, ali je odlučio da se odmori do naredne sezone.

Iako mu posao nude mnogobrojni klubovi, Ranieri bi se mogao vratiti u Francusku. Rukovodstvo Nice, prema navodim medija u ovoj zemlji, ponudilo je sjajnom treneru ugovor.

Aktuelni trener ovog kluba Lucien Favre vjerovatno će napustiti klub usprkos dobrim rezultatima, a vlasnik Jean-Pierre Rivere želi na klupi provjereno ime.

Tako bi se Ranieri mogao vratiti trenerskom poslu u posve neočekivanom timu, koji će od naredne sezone igrati po prvi put u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Italijan je već ranije radio u Francuskoj. Vodio je ekipu Monaca dvije sezone, a pored Nice, povezuje se s turskim Antalyasporom, te ekipama Lyona i West Hama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi