Ranieri nakon poraza igračima: Zašto?

Poraz dobra lekcija

Ranieri nakon poraza igračima: Zašto?

Leicester je u okviru 6. kola engleskog Premiershipa na Old Traffordu poražen od Manchester Uniteda. 

Aktuelni šampion Engleske je izgledao nemoćno protiv Manchester Uniteda i na kraju je poražen sa visokih 4:1, a nakon trećeg poraza u ovoj sezoni trener Claudio Ranieri je izjavio da će tražiti objašnjenje od svojih igrača.

"Poraz je bio vrlo dobra lekcija za nas, pošto je važno da zadržiš prisebnost kada primiš gol, da ostaneš miran pošto, prije ili kasnije, možeš i ti postignuti gol. Sada se moramo što prije oporaviti i zaboraviti ovu utakmicu", izjavio je Ranieri i potom nastavio:

"Isto je bilo i kad smo primili gol od Liverpoola. Želim da razgovaram sa mojim igračima. Zašto? Moram da ih pitam zašto? Možemo mi izgubiti, ali je važno da zadržimo mentalitet i našu formu pošto je to naša snaga. Trebamo ostati složni i igrati 11 na 11", dodao je Ranieri. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je da je Ranieri početkom drugog poluvremena održao riječ i 'pokazao zube' zvijezdama. Umjesto Vardyja i Mahreza u igru je bio uveo Kinga i Graya, a postavlja se pitanje da li je pomenuti dvojac kaznio ili ipak odlučio sačuvati za Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi