Ranieri ne zna šta će od ponuda nakon otkaza u Leicesteru

Odbio poziv iz Fiorentine

Ranieri ne zna šta će od ponuda nakon otkaza u Leicesteru

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri prošle sedmice dobio je otkaz na klupi Leicestera samo devet mjeseci nakon osvajanja titule prvaka Engleske.

Ranieri je s Leicesterom prošle sezone ispisao najljepšu fudbalsku priču, ali je zbog loših rezultata u ovoj sezoni dobio otkaz. Ipak, čini se da on neće dugo biti bez posla jer je već nekoliko dana kasnije dobio dvije ponude iz Italije, te jednu iz Kine.

Italijanski mediji prenijeli su danas da je Ranieri na meti Fiorentine koja će u narednih nekoliko dana najvjerovatnije uručit otkaz Paulo Sousi. Čelnici kluba iz Firence na klupi ove ekipe žele Ranierija, ali su male šanse da će se do ostvariti.

Ranierijev agent jučer je izjavio da je cilj njegovog klijenta da se što prije vrati u Premiership, te da nema namjeru da vodi neki klub iz Italije ili iz Kine. No, pored toga Fiorentina je kontaktirala italijanskog stručnjaka, ali im je on samo prenio ono što se već zna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da, zvali su njega danas direktno. Ponudili su mu trenerski posao u Fiorentini, ali je on to odbio. Kao što sam već rekao, on želi da ostane u Premiershipu, to nam je primarni cilj", rekao je njegov agent, Steve Kutner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi