Ranieri odbio angažman u Turskoj
Foto: EPA

Velika želja čelnika Antalyaspora

Ranieri odbio angažman u Turskoj

Od kada je napustio kormilo ekipe Leicestera sa kojim je došao do iznenađujuće titule prvaka u Premier ligi, Claudio Ranieri je imao nekoliko ponuda za nastavak karijere. 

Prema britanskim medijima Ranieri je bio najbliži preuzimanju ekipe Watforda, međutim sada su se pojavile informacije da je italijanski stručnjak svoju trenersku karijeru mogao nastaviti daleko od Engleske.

Sky Italia navodi da je Ranieri mogao put Turske, jer su čelnici Antalyaspora uspjeli stupili u kontakt sa Italijanom, ponudivši mu posao na klupi ove ekipe. 

Međutim, Ranieri je, kako navode italijanski mediji, imao negativan odgovor na ovu ponudu, te nije bio zainteresovan da svoju karijeru nastavi u Super Ligi.

Antalyaspor se trenutno nalazi na šestoj poziciji u najjačem rangu turskog fudbala, dok je najveća zvijezda ekipe iskusni Samuel Eto'o. 

U ovom klubu su već odavno u potrazi za kvalitetnim stručnjakom koji bi ih uveo u evropska takmičenja, ali i kako bi se Antalyaspor uključio u borbu za titulu prvaka Turske u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi