Ranieri: Prestravim se koliko jedu moji igrači
FOTO: EPA

Trener Leicestera dao zanimljiv intervju

Ranieri: Prestravim se koliko jedu moji igrači

Prošle sezone u ovo vrijeme Leicester City je bio posljednji na tablici u engleskom Premiershipu. 

Sada je priča malo drugačija. Tim sa King Powera pred nedjeljnu utakmicu protiv Arsenala ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Tottenham i trenutno je glavni favorit za osvajanje naslova. 

Jedan od najzaslužnijih za bajku Leicester Cityja svakako je i trener Claudio Ranieri. Popularni 'tinkerman' je za Corriere della Sera otkrio kako zapravo vodu vodeću momčad Premiershipa. 

"U eri kada se sve broji novcem, mi smo ti koji daju nadu ostalima. Došao sam u augustu i počeo sam gledati snimke svih utakmica od prošle sezone. Vidio sam da je tim odigrao odlično kraj sezone, puno je trčao i izgledao samouvjereno", kazao je Ranieri i potom nastavio:

"Kada sam razgovarao sa fudbalerima shvatio sam da se boje italijanske taktike. Rekao sam im da im vjerujem i da ću što manje spominjati taktiku. Za mene je bilo važno da nastave trčati kao što su u zadnjem dijelu sezone."

Ranieri ističe da je odmor jako bitan njegovim izabranicima. 

"Fizički treninzi su manje bitni u Engleskoj. Svi treniraju velikim intenzitetom, takmičarski duh postoji čak i kada su u pitanju sprintevi na treningu. Utakmice su uvijek teške borbe. Moja ideja je da fudbaleri trebaju odmor da bi mogli trenirati", kaže Ranieri i potom otkriva:

"Minimalno dva dana sedmično nemamo trening. To je ono što sam im rekao kad sam stigao: 'Vjerujem vam'. S vremena na vrijeme ću im objasniti malo o fudbalu, ali uvijek moraju dati sve od sebe. Ne vjerujem da postoji savršena formula. Fudbal nije hemija, ne postoje univerzalna pravila. Treba iskoristiti ono najbolje, a u Leicesteru svi imaju osjećaj da sudjelu."

Trener Leicestera je potom otkrio "inside" informacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ponekad, dok sjedim za stolom i večeram, prestravim se koliko jedu moji igrači. Nikad nisam vidio tako izgladnjele fudbalere. No, ako toliko trče imaju pravo jesti što žele", zaključio je Ranieri na kraju razgovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi