Ranieriju novi posao propada zbog bizarnog problema?

Italijan je prestar?

Ranieriju novi posao propada zbog bizarnog problema?

Claudio Ranieri je postigao dogovor sa Nantesom s kojim bi uskoro trebao potpisati ugovor i započeti sa poslom, ukoliko se riješi prilično bizaran problem s kojim se suočio.

Naime, prema pravilima u Francuskoj, tamošnji prvoligaši ne smiju zapošljavati trenere starije od 65 godina. Claudio Ranieri ima 65 godina i sedam mjeseci, pa je samim tim prestar za preuzimanje Nantesa.

Zbog toga je ovaj klub uložio žalbu Savezu u kojoj traži izuzetak od pravila, koje je do sada već jednom zaobiđeno i to kada je Guy Roux preuzeo Lens. Francuski stručnjak je tada imao 68 godina, ali mu se izašlo u susret.

Ranieri je imao još jednu ponudu iz Francuske i to od Saint-Ettienea, ali ga je u Nantes privukao projekat koji mu je predstavio predsjednik ovog kluba Waldemar Kita.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bivši trener Leicestera sada čeka odobrenje LFP-a, koji je poručio da će popustiti ukoliko se s tim slaže i Udruženje trenera. Većina trenera u Francuskoj je dala 'zeleno svjetlo', ali to nije učinio predsjednik te organizacije Raymond Domenech, što stvara problem u cijeloj priči.

Ukoliko Claudiju Ranieriju zbog ovoga propadne već dogovoreni posao u Nantesu, to će biti svojevrsni presedan u fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi