Rano isključenje Kompanyja, golčina Silve, Džeko starter

City vodi u Hullu

Rano isključenje Kompanyja, golčina Silve, Džeko starter

E. Škorić

Na Kingston Communications sadionu u Hullu istoimeni domaćin je u prvom susretu 30. kola engleskog Premiershipa ugostio Manchester City.

Dosta uzbudljivo je bilo u prvih, uvodnih petnaestak minuta. U 10. minuti Vincent Kompany, kapiten gostiju, prekršajem je zaustavio Nikicu Jelavića, a kako je bio zadnji igrač, sudac Lee Mason mu je pokazao direktan crveni karton.

I kada se očekivalo da se City zatvori, te se bazira na odbranu svog gola, uslijedilo je vodstvo Građana. Yaya Toure je, igrala se 14. minuta, dodao loptu do Davida Silve, koji je opalio bez razmišljanja i postigao golčinu sa 20-ak metara. 

Omaleni španski veznjak je poznat po lucidnosti i sjajnim asistencijama, ali  po potrebi zna i ovako... Uz to, valja dodati da naš Edin Džeko igra od prve minute, dok je Alvaro Negredo na klupi. Sergio Aguero je izvan stroja zbog povrede.

Premiership, 30. kolo:
Hull - City 0:1 (Silva 14) 

Potražite više informacija na temu Premier league:


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.