Rapid očitao lekciju Trencinu, hat-trick Schauba
FOTO: EPA

Evropska liga, play-off

Rapid očitao lekciju Trencinu, hat-trick Schauba

Rapid iz Beča ostvario je protiv Trencina ubjedljivu pobjedu u prvoj utakmici play-offa za Evropsku ligu. 

Tim za koji nastupa bh. reprezentativac Srđan Grahovac opravdao je ulogu favorita i na stadionu u Žilini uspio je nad Trenčinom slaviti sa ubjedljivih 4:0, a apsolutni junak pobjede bio je Louis Schaub koji je postigao hat-trick. 

Prvi pogodak na utakmici Rapid je postigao nakon pola sata igre. U 32. minuti mrežu Trencina je zatresao upravo Schaub, da bi potom isti igrač u 54. minuti udvostručio prednost svoje momčadi. 

U 73. minuti na 3:0 je povisio Schwab, a kada se mislilo da će susret biti okončan istim rezultatom, Schaub je u samom finišu utakmice postigao svoj treći pogodak na utakmici i postavio konačan rezultat. 

Za Rapid je cijeli susret na poziciji zadnjeg veznog odigrao Srđan Grahovac. 

Evropska liga, play-off:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trencin - Rapid 0:4




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi