Rasistički ispadi u Srbiji, igrač Partizana u suzama

Everton u suzama napustio teren

Rasistički ispadi u Srbiji, igrač Partizana u suzama

E. Čaušević

Partizan je danas kao gost savladao Rad sa 1:0 u okviru 22. kogla srbijanske Superlige.

Odlučujući trenutak na današnjoj utakmici desio se u 55. minuti kada je Đurđević zatresao mrežu Rada za tri boda Partizana. Ipak, rezultat u današnjem meču pao je u drugi plan, jer su utakmicu u Banjici obilježili rasistički ispadi domaćih navijača.

Naime, na utakmici između Rada i Partizana došlo je do sukoba na terenu nakon što su navijači domaće ekipe na rasističkoj osnovi vrijeđali igrača gostujućeg tima, Evertona. Igrač Partizana je odgovorio na ove uvrede nakon čega je došlo do naguravanja među igračima Rada i Partizana.

Brazilac je tokom meča trpio razne uvrede, ali je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka otišao do grupe navijača koja ga je vrijeđala zbog čega je došlo do gužve na terenu. Nažalost, Everton je razočaran i u suzama napustio stadion Rada.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi