Raspada se MSN: Dogovoren najveći transfer u historiji?
Foto: EPA

Neymar u Chelseaju za 180 miliona eura?

Raspada se MSN: Dogovoren najveći transfer u historiji?

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Neymar mogao bi postati ovog ljeta najskuplji fudbaler u historiji.

Kako navodi italijanski Tuttosport, Barcelona je dogovorila transfer sjajnog Brazilca u Chelsea i to za nevjerovatnih 180 miliona eura.

Ako se ovo ispostavi tačnim, Neymar će postati uvjerljivo najskuplji fudbaler svih vremena i nadmašiće transfer Paula Pogbe kojeg je Manchester United platio Juventusu više od 100 miliona eura.

Odlazak 25-godišnjeg Neymara s Nou Campa značio bi i raspad velikog MSN trija, koji već godinama teroriše odbrane u Španiji, ali i u Evropi.

"Sviđa mi se englesko prvenstvo. Volio bih jednog dana tamo zaigrati", izjavio je nedavno brazilski velemajstor.

Neymar bi navodno u Chelseaju trebao zamijeniti Edena Hazarda koji bi ovog ljeta karijeru mogao nastaviti u madridskom Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, za sve ćemo morati sačekati ljetni prelazni rok, koji bi nam, kako stvari stoje, mogao donijeti mnoštvo zanimljivih i velikih transfera.

Neymar je član Barcelone postao 2014. godine, a za klub je odigrao 176 utakmica i postigao je 99 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi