Rasprodaja u Cityju: Četiri igrača na transfer listi

Nemaju mjesta na Etihadu

Rasprodaja u Cityju: Četiri igrača na transfer listi

E. Čaušević

Manchester City je prošlog ljeta dolaskom Pepa Guardiole značajno mijenjao igrački kadar, ali izgleda da će ista sudbina biti i ove godine na Etihadu.

Nekadašnji trener Barcelone i Bayerna nije zadovoljan rezultatom iz prošle sezone i igračkim kadrom koji ima na raspolaganju. City je najavio da će ovog ljeta dovesti nekoliko zvučnih pojačanja i planirano je da klub s Etihada potroši čak 300 miliona funti na nove igrače.

Naravno, da bi se sve to ostvarilo prvo je cilj kluba da proda igrače na koje Guardiola više neće računati. U Cityju se nadaju da će od ovih prodaja zaraditi barem 100 miliona funti i već je poznato koji bi se igrači mogli naći na izlaznim vratima.

Kako pišu engleski mediji Manchester City želi prodati Eliaquima Mangalu za 18 miliona funti, Samira Nasrija i Wilfrieda Bonyja za po deset miliona, te mladog napadača Kelechija Iheanacha za čak 25 miliona funti. Također, jasno je da će i Joe Hart napustiti Etihad, a City za njega traži 25 miliona funti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi