Rasprodaja u Parizu: Pola PSG-a na transfer listi!
Foto: EPA

Emery ne računa na dobar broj fudbalera

Rasprodaja u Parizu: Pola PSG-a na transfer listi!

M. Šljivak
Teme:

Trener PSG-a Unai Emery mogao bi u narednu sezonu ući s potpuno renoviranim timom.

Iza francuskog prvaka je još jedna razočaravajuća sezona u Evropi, a postoji velika mogućnost da im Monaco pokvari planove u prvenstvu, gdje se vodi velika trka između ovih ekipa.

Rukovodstvo tima iz Pariza polako se sprema za narednu sezonu, koja bi mogla donijeti mnogo igračkih promjena u timu s Parka prinčeva.

Veliki broj fudbalera je na izlaznim vratima kluba. Emery ne računa na dobar dio fudbalera, među kojima su i velike zvijezde.

Ono što je sigurno, članovi PSG-a od naredne sezone neće biti golmani Areola i Sirigu,  te ofanzivci Hatem Ben Arfa i Jese Rodriguez.

Oni će moći da potraže novu sredinu jer će ugovor s njima biti raskinut, ali tu nije kraj.

Spominju se odlasci i Sergija Auriera, kojeg žele United i Barcelona, a među imenima koja bi mogla napustiti PSG su i Marco Verratti, Grzegorz Krychowiak, Javier Pastore i Angel Di Maria.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Emery je veoma nezadovoljan igrom pojedinih igrača s ove liste. Odlučio se za velike promjene i on bi u narednoj sezoni mogao računati na posve nove fudbalere.

Mnoga imena se povezuju s francuskim prvakom, ali za sve treba sačekati ljetni prelazni rok, gdje će PSG biti veoma aktivan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi