Raspucani Ronaldo i Giroud, Holandija razočarala

Kvalifikacije za SP

Raspucani Ronaldo i Giroud, Holandija razočarala

E. Škorić

Portugal i Francuska upisali su pobjede u večerašnjim susretima kvalifikacija za SP, dok je Holandija neočekivano poražena.

Portugal ja na krilima dvostrukog strijelca Cristiana Ronalda savladao Mađarsku s 3:0, dok je jedan gol postigao i Silva. Nakon ove pobjede, Portugal je drugi na tabeli u grupi B sa 12 bodova, dok vodeća Švicarska sa 15 bodova.

Francuska je gostovala Luksemburgu i slavila je s 3:1 uz dva gola Girouda i jedan Griezmanna. Joachim je s penala zabio jedini gol za domaće.

Francuska je vodeća selekcija grupe A sa 13, dok Švedska ima 10, a Bugarska ima devet bodova, pošto je večeras s 2:0 pobijedila Holandiju. Oba gola postigao je napadač domaćih Delev.


All Goals & highlights - Portugal 3-0 Hungary... by mohtv
All Goals & Highlighs - Luxembourg 1-3 France... by riqezi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi