Raul: Cristiano bi mogao postati najbolji svih vremena

Legendarni španski napadač

Raul: Cristiano bi mogao postati najbolji svih vremena

Legendarni fudbaler Reala Raul, koji sada nastupa u dresu njujorškog Kosmos, smatra da bi Cristiano Ronaldo mogao postati najbolji fudbaler svih vremena.

Napadač Kosmosa vjeruje da su portugalski fudbaler i napadač Barcelone Argentinac Lionel Messi sada na istom nivou kao legendarni Brazilac Pele i Argentinac Diego Maradona.

Ronaldo je u januaru proglašen za najboljeg fudbalera svijeta za 2013.

"Mislim da je on sada na vrhu, a ako tako nastavi, mogao bi da postane najbolji svih vremena", rekao je 37-godišnji napadač u svojoj izjavi za BBC. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Raul je uvrstio Ronalda i Mesija među najbolje fudbalere u historiji. 

"Da li su oni bolji od Pelea i Maradone, teško je reći. Oni su sada na vrhuncu, a u fudbalu je teško reći ko je prvi, a ko drugi, ali ako Cristiano nastavi kao do sada, biće sigurno najbolji igrač svih vremena", istakao je španski fudbaler. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.