Raul još jednom pokazao ljudsku veličinu
Foto:EPA

Čestitao Ronaldu na rekordu

Raul još jednom pokazao ljudsku veličinu

S. Bošković

Zvijezda Real Madrida, Cristiano Ronaldo, nakon utakmice protiv Malmoa bio je oduševljen time što je postigao 501. gol u karijeri i izjednačio Raulov rekord.

Portugalac je magičnu barijeru od 500 golova u karijeri prešao protiv Malmoa, u pobjedi Realu sa 2:0. Sa ova dva gola Ronaldo se izjednačio sa legendarnim napadačem Reala Madrida, Raulom, koji je postigao 323 pogotka za Kraljevski klub.

"501 gol? Nije loše. Ovo je veliko dostignuće. Sretan sam i ponosan što sam srušio njegov rekord. Oduševljen sam jer sam ispisao historiju Real Madrida. Kad sam tek stigao ovdje o tome nisam ni razmišljao", rekao je Ronaldo, te još dodao:

"Raul je razgovarao sa mnom i čestitao mi je. Znam da je to učinio draga srca".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Usporedbe radni, Raulu je trebala 741 utakmica za Real da bi postigao 328 golova, dok je to Ronaldo uspio u samo 308.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.