Raul: Ovdje su igrale mnoge legende i čast mi je biti tu

Legendarni napadač po dolasku u SAD

Raul: Ovdje su igrale mnoge legende i čast mi je biti tu

Legendarni španski napadač Raul postao je novi član Cosmosa, tima koji se takmiči u drugoj ligi SAD-a.

"Čast mi je što ću igrati ovdje jer znam kakve su sve legende nosile dres ovog kluba. Svi koji vole fudbal dobro znaju za Cosmos i za to da je baš ovaj klub najzaslužniji za popularizaciju fudbala u Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je Raul, novi fudbaler New York Cosmosa.

Cosmos je osnovan 1970. godine i postojao je do 1985. kada je prestao sa radom. Klub za koji su nekada nastupali Pele, Beckenbauer i Chinaglia ponovo je počeo sa radom 2010. godine i sada želi povratak u sami vrh američkog fudbala.

Raul će početi nastupati za svoj novi klub od aprila sljedeće godine kada kreće sezona u SAD-u, a zanimljivo je da će legendarni Španac biti prvi čovjek Cosmosovog omladinskog pogona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.