Raul prognozirao pobjednika trke za Zlatnu loptu

Daje velike šanse Ronaldu

Raul prognozirao pobjednika trke za Zlatnu loptu

E. Škorić

Bivši napadač Real Madrida, Raul Gonzalez (39), otkrio je ko po njegovom mišljenju zaslužuje Zlatnu loptu.

Poznato je 30 kandidata za Zlatnu loptu, no samo jedan može do ove prestižne nagrade, a glavni favoriti su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Luis Suarez.

"Mislim da je Cristiano zaslužio nagradu. Ovo je borba između Cristiana i Messija, mada je Griezmann jedan od kandidata. No, Ronaldo i Messi su najbolji uovom trenutku i oni su klasa", rekao je Raul.

Ronaldo je prošle sezone dao 35 golova u 36 utakmica Primere, dok je Messi u 33 nastupa postigao 26 golova. Veliki uspjeh u 2016. godini imali su Bale, Suarez, Aubameyang... 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi