Rayo slavio u Valensiji, remi Athletica i Eibara

Primera Division, 6. kolo

Rayo slavio u Valensiji, remi Athletica i Eibara

Rayo Vallecano je u 6. kolu španske Primere stigao do svoje druge ovosezonske pobjede, a tim i predgrađa španske prijestolnice slavio je s 2:0 na gostovanju kod Levantea.

Već u 12. minuti utakmice gosti su stigli u vodstvo. Trashorras je proigrao Lea Baptistaa koji se možda i previše zavukao u tešku poziciji nastojeći da umakne protivniku, ali uprkos tome je uspio pogoditi mrežu tima iz Valensije za vodstvo Raya od 1:0.

Isti igrač je u 33. minuti odlično skočio u petercu na sjajno ubacivanje Insue s desne strane i udarcem glavom po drugi put naovoj utakmici pogodio mrežu nemoćnog Fernandeza. Pobjeda sastava iz Vallecasa mogla je biti i ubjedljivija da je Bueno u 68. minuti realizovao jedanaesterac.

Drugi susret Primere koji je počeo u isto vrijeme između Athletico Bilbaa i Eibara okončan je bez pobjednika, ali su prisutni gledaoci ostali uskraćeni i za golove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 6. kolo:
Levante - Rayo Vallecano 0:2 (Leo Baptistao 12., 33.)
Athletic Bilbao – Eibar 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.