Rayo Vallecano zaustavio prvaka Španije

Atletico nije mogao probiti bedem Raya

Rayo Vallecano zaustavio prvaka Španije

Rayo Vallecano večeras je na svom terenu u prvom kolu španske Primere ugostio ekipu Atletico Madrida. Susret je završen rezultatom 0:0.

Na prvu pravu priliku čekalo se do 19. minute susreta. Antoine Griezmann je bio u prilici, ali nije dobro reagovao. Samo šest minuta kasnije priliku je imao Mario Mandžukić, ali ni njegov pokušaj nije bio uspješan. 

Nastavio je Atletico sa napadima. Mandžukić se opet našao u prilici, ali je ovaj put golman Raya, Cristian Alvarez na mjestu. Ostalo je bez promjene rezultata. Mandžukić je još jednom zaprijetio u 31. minuti susreta, a i ovaj put kao pobjednik izlazi golman Raya. 

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Rayo. Igrala se 60. minuta susreta kada je šutirao Marin Quini, ali je njegov udarac otišao pored lijeve stative Moyinog gola. 

Nastavili su domaći da prijete u drugom poluvremenu, ali je Moya odlično odbarnio udarac Manucha. Ostalo je do kraja susreta bez golova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španija, Primera, 1. kolo: 

Rayo Vallecano - Atletico Madrid 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.